Elérhetőség:

Kapcsolat: mailto:parkapcsolatban@gmail.com
Stresszoldás One Brain módszerrel
Balajthy Gréta a 3in1Concepts által hivatalosan meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)
Okleveleim, tanáraim 2004-2014
Tel: 06 309 323 338
mailto: mosoly100 @ mosoly100.hu
www.mosoly100.hu
Cím: Budapesten III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

2014. január 16., csütörtök

Fiú vagy lány?


„Koreában gyermekkoromban (1900-as évek elején) úgy tartották, hogy a fakuló hold képe, ahogy napkeltekor egy tavacskában, egy patakban vagy akár egy kútban tükröződik, olyan, mint egy pettyes sárkány tojás. A sárkány a jang, a férfi életelv jelképe, ezért úgy gondolták, hogy ha egy gyereket váró házaspár a sárkánytojáshoz imádkozik, akkor az utód fiú lesz. Akkoriban természetesen minden család jobban szeretett volna fiút, mint lányt. Csak a férfiak vihették tovább a családot; a nők csupán arra szolgáltak, hogy a társadalom férfiutánpótlását biztosítsák. Így a születésem előtti hónapokban a szüleim mindennap pirkadat előtt keltek, hogy frissen párolt rizssütemény áldozatot vigyenek a házunk mögötti kúthoz, miközben az ég kivilágosodott, és kioltotta a csillagok fényét. És imádkoztak a hold víz felszínén úszó sápadt, szeplős ábrázatához, hogy az anyám méhében növekvő gyermek fiú legyen. „

Gyakran halljuk, a klasszikus választ: mindegy, csak egészséges legyen! Valójában évezredek óta tudat alatt működnek a szülőkben az elvárások a gyermek nemét illetően.

Alan Brennert: Honolulu című könyvében egy koreai lány  „felszabadulásának” történet meséli el. Úgy hiszem, nem sokan cserélnénk vele sorsot, a jól megírt könyvből azonban erőt meríthetünk saját nehézségeink leküzdéséhez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése