Elérhetőség:

Kapcsolat: mailto:parkapcsolatban@gmail.com
Stresszoldás One Brain módszerrel
Balajthy Gréta a 3in1Concepts által hivatalosan meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)
Okleveleim, tanáraim 2004-2014
Tel: 06 309 323 338
mailto: mosoly100 @ mosoly100.hu
www.mosoly100.hu
Cím: Budapesten III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

2014. február 28., péntek

Szerelem első látásra? (Melanie Mar)

VIII. Eduárd a trónról is lemondott Wallis Simpsonért

Amikor először találkozunk valakivel, megváltozik az agy idegsejtjei által kibocsátott neurotranszmitterek (agyi ingerületátvivő anyagok) összetétele. Kémiailag az első reakció a nemi vágy. Mindnyájunk számára fontos a külső, a megjelenés, de általánosságban elmondható, hogy a férfiak számára fontosabb a vizuális stimuláció, míg a nők inkább a magasabb társadalmi rangú férfiak iránt vonzódnak jobban. Az első szemkontaktust követően, amennyiben az illető férfi és nő 70-80cm távolságon belül vannak egymáshoz, végbemegy a feromonváltás – igenis sokat számít a másik ember szaga. Ha ez a szag vonzó a másik számára, megemelkedik a norepinephrin-szint. Ez a hormon stimulálja az agy figyelem- és reakciószabályozó központjait.
Ha mindehhez még egy izgalmas beszélgetés is társul, belép a képletbe a dopamin, amely az agy örömközpontját stimulálja, arra ösztönözve bennünket, hogy szorosabb kapcsolatba kerüljünk az illetővel, aki kiváltotta a reakciót.
E kémiai reakciók együttese egy bizonyos intenzitáson túl kiváltja azt az érzést, amit a köznyelv „szerelem első látásra” kifejezéssel azonosít, és ami adott esetben ugyanolyan hatással lehet ránk, akár egy erős kábítószer.
Ugyanakkor a hosszú távú kapcsolat és a házasság nem működik oxytocin és vasopressin nélkül. Ezek a hormonok felelősek a párkapcsolatok tartósságáért, így a családalapításban és –fenntartásban játszanak megkülönböztetett szerepet.

Melanie Mar (a híresek és gazdagok legmenőbb házasságközvetítő ügynökségének a Milliomosok Klubjának igazgatója, elismert kapcsolatterapeuta és életvitel – tanácsadó )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése