Elérhetőség:

Kapcsolat: mailto:parkapcsolatban@gmail.com
Stresszoldás One Brain módszerrel
Balajthy Gréta a 3in1Concepts által hivatalosan meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)
Okleveleim, tanáraim 2004-2014
Tel: 06 309 323 338
mailto: mosoly100 @ mosoly100.hu
www.mosoly100.hu
Cím: Budapesten III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

2011. szeptember 6., kedd

Kommunikáció fortélyai

A kommunikáció minden kapcsolatban elengedhetetlen. 
Általában semmilyen bevált eszköz nincs rá, ezért gyakran élvezhetetlen helyzetek állnak elő, vagy nem azt kapja az ember, amire vágyik, mert nem tudja, hogy kérhetné.
Sokan gyakran zavarba jönnek, ha hangot kell adniuk vágyaiknak, mert tartanak attól, mit fog róluk gondolni a partnerük, ráadásul nem is szeretnék megbántani az illetőt.
A kommunikáció hiánya elégedetlenséghez vezet, ami már önmagában is probléma. Általános boldogtalanságot is vonhat maga után, ha valaki nem tudja magát teljességgel kifejezni az életben. Fontos megérteni, hogy a partner legalább annyira ideges és félénk a  megnyílás tekintetében.

Ötletek könnyed és felszabadult beszélgetésekhez:
Az olyan kérdések, mint, hogy milyen érzést vált ki belőlük valami; vagy hogy a másik mit élvez és mit nem, eléggé feszélyezi az embereket.
Először is olyasmiről kell nyilatkozniuk, ami miatt zavarban érzik magukat. Másodszor pedig nem szívesen mond senki negatív kritikát, mert nem akarja megbántani a párját. 
  •  „Tetszik, ha ezt teszem?”
  • „Szeretnéd, ha többet ...?”
  • „Szeretnéd, ha erősebben/gyengédebben tenném ezt vagy azt? 
A cél, hogy  megtudjuk mit szeretne a másik, mik a  vágyai,  miként lehet neki örömet okozni. Kérjünk visszajelzést és minden  esetben várjuk meg a választ.

Kritika
A negatív visszajelzés hatása általában a visszahúzódás vagy vita. Sajnos gyakran hibázunk ebben a kérdésben, mert azt hisszük, hogy mindent tudunk.
Hogyan deríthetjük ki, hogy jó-e, amit csinálunk?
  • Hallgassunk az érzéseinkre!
  • Kérdezzük meg!
Fontos tiszteletben tartani a partner közléseit és vezetését. Ez bizalmat és biztonságot szül. A gyengéd közeledés ajtót nyit az élet más területein való kommunikáció felé is.
Így hatékonyan eltüntethetjük a gátlásokat és a tabukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése