Elérhetőség:

Kapcsolat: mailto:parkapcsolatban@gmail.com
Stresszoldás One Brain módszerrel
Balajthy Gréta a 3in1Concepts által hivatalosan meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)
Okleveleim, tanáraim 2004-2014
Tel: 06 309 323 338
mailto: mosoly100 @ mosoly100.hu
www.mosoly100.hu
Cím: Budapesten III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

2012. szeptember 30., vasárnap

A házasság és a doboz (Harville Hendrix)


"A társadalmi elvárásoknak megfelelően manapság többnyire úgy tekintünk a házasságra, mint valami dobozra. Először párt választunk magunknak, azután bemászunk a dobozba. Dobozlakó társunkat csak akkor vesszük közelebbről is szemügyre, miután már berendezkedtünk. Ha tetszik, amit látunk, maradunk a fenekünkön. Ha nem, kimászunk a dobozból, és felderítő útra indulunk, hogy másik párt találjunk. Más szóval, a házasságot változatlan és változtathatatlan állapotnak tekintjük, amelynek működőképessége attól függ, mennyire vagyunk képesek megfelelő partnert magunkhoz vonzani.
A boldogtalan házasság problémájának általános megoldása a válás … aztán ki-ki kezdi  újra az egészet egy új és  - remélhetőleg - jobb társsal.
… a „dobozok „ váltogatása rengeteg fájdalommal jár. Lelki gyötrelmet jelent a gyermekeken és a vagyontárgyakon való osztozkodás, a dédelgetett álmok félresöprése.
…Sokan sajnos egyetlen megoldást látnak arra, hogy a válást elkerüljék. Szerintük bent kell maradni a dobozban, szorosan be kell zárni a fedelét, és életük hátralevő részére be kell érniük egy kiábrándító kapcsolattal. Megtanulják, hogyan lehet elviselni a kiüresedett házasságot evéssel , alkohollal, különféle drogokkal kárpótolják magukat, vagy belevetik magukat a különféle tevékenységekbe, munkába, televíziózásba  vagy romantikus álmodozásba és közben beletörődnek abba, hogy a meghitt szerelem utáni vágyuk soha nem fog valóra válni."

Harville Hendrix :  Pár-bajok és békés megoldások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése