Elérhetőség:

Kapcsolat: mailto:parkapcsolatban@gmail.com
Stresszoldás One Brain módszerrel
Balajthy Gréta a 3in1Concepts által hivatalosan meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)
Okleveleim, tanáraim 2004-2014
Tel: 06 309 323 338
mailto: mosoly100 @ mosoly100.hu
www.mosoly100.hu
Cím: Budapesten III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

2015. május 8., péntek

Szemetek és ribancok?

"Nagyon is sokáig rejtőzködött a nőben a rabszolga és a zsarnok. Ezért az asszony még nem képes a barátságra, csupán a szerelmet ismeri. "
Az emberiség évezredekben mérhető történelme során megszámlálhatatlan sok erőszak érte az embereket, a nőket pedig szinte folyamatosan inzultálják, szexuálisan zaklatják. Ezek a zaklatások mély nyomokat hagynak a tudatalattiban akár már gyerekkortól kezdődően. A felnőttektől, hatalommal bíró férfiaktól számtalan molesztálást él meg egy nő az élete során. Mindez szégyenletesnek számít, az esetek többségében a társadalom a nőt hibáztatja kihívó viselkedéssel magyarázza stb.
 Mindenki ártatlanként kezdi, az inzultusok  hatására azonban (szerencsére?) a  lányok gyorsan tanulnak, és komoly eszköztárat fejlesztenek ki magukban  a férfiakkal szemben, amit egyre eredményesebben tudnak használni és nem csak védekezésre, hanem manipulálásra is. Igyekeznek a férfiak számára visszafizetni az azok által felhalmozott "adósságot".  Jellemzően azonban nem annak fizetik vissza az elszenvedet sérelmet, aki azt okozta, hanem évekkel később valaki másnak. Évezredek óta igyekeznek bosszút állni  az emberek a másikon az elszenvedett sérelmekért a "fogat fogért" 2000 éve elavult, de még mindig nagyon aktívan, ösztönösen működő ószövetségi  törvény alapján.
 Eckhart Tolle szerint, amint  valaki lányként vagy fiúként megszületik erre a világra, azonnal a nők illetve férfiak csoportjába kerül, és ezen csoporttudattal, annak normáival azonosul.
-Minden férfi szemét! - sziszegik a nők
-Minden nő ribanc - mormolják a férfiak
Kín múlik hát, hogy ezt az értelmetlen, idejétmúlt harcot tovább folytatjuk-e?
Rajtam és rajtad!
Ha a fentiek megértésre alapozva abbahagyom a  harcot, te is berekesztheted a tüzelést. Minél többen csatlakoznak hozzánk, annál békésebbé válik a világ!
BG
A szerző további gondolatait megtalálod itt!
További kulcsfogalmakat találhatsz itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése